Publikavimo data: 2025-08-18
Kalakutiena grietinėlėje su kariu ir migdolais
Karis yra tradicinis indiškas prieskonių mišinys, kurio pagrindinė sudedamoji dalis yra ciberžolė, kurios vartojimas apsaugo nuo su amžiumi susijusių kognityvinių sutrikimų rizikos. Todėl karis pelnytai vadinamas "ilgaamžiškumo prieskoniu". Kiti į jo sudėtį įeinantys prieskoniai padeda valyti kraują, gerina medžiagų apykaitą. Yra daugybė kario variantų, aštrių ir ne tokių aštrių. Norėdami paruošti šį patiekalą, kario aštrumo laipsnį pasirinkite pagal savo skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą ir apkepkite kepsnius. Įkaitinkite keptuvę ir aliejuje pakepinkite svogūną ir česnaką, kol apskrus. Supilkite grietinėlę, karį, druską ir migdolus ir troškinkite 3 min. Pabarstykite kepsnius druska ir pipirais. Apkepkite juos iš abiejų pusių kitoje keptuvėje. Kai paruduos, išjunkite.
Žingsnis 2
Kepkite kalakutą orkaitėje. Mėsą sudėkite į kepimo formą, užpilkite grietinėlės padažu. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 minučių.
Kategorijos