Publikavimo data: 2024-04-03
Kalakutiena grietinėlės padaže
Kalakutiena, kaip ir vištiena, puikiai dera su grietinėle. Dėl garstyčių marinato kalakutienos filė grietinėlės padaže orkaitėje būna skani, minkšta ir sultinga. Patiekalą paruošti nėra sudėtinga. Svarbiausia prieš pradedant kepimo procesą gerai atitirpinti mėsą arba nusipirkti atšaldytą produktą.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Sumaišykite garstyčias, papriką, druską ir pipirus. Šiuo mišiniu įtrinkite kalakutieną iš abiejų pusių. Lengvai apkepkite kalakutienos filė keptuvėje, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite grietinėlę, garstyčias, sūrį, druską ir pipirus.
Žingsnis 3
Iškepkite kalakutą. Iškeptus mėsos gabalėlius sudėkite į kepimo indą, ant viršaus užpilkite padažą. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 40-45 minutes, kol mėsa iškeps.
Kategorijos