Publikavimo data: 2024-04-03
Kalakutiena grietinės padaže keptuvėje
Keptuvėje kepama kalakutiena grietinės padaže - aromatingas, sotus patiekalas, kurį galima paruošti pietums visai šeimai. Skirtingai nei vištiena, kalakutiena nesukelia alergijos, nuo kurios šiandien dažnai kenčia vaikai. Tokia mėsa naudinga ir suaugusiesiems kaip lengvai virškinamų baltymų šaltinis. Be to, kalakutiena nėra riebi. Grietinės padažas puikiai papildo dietinę mėsą, todėl ji tampa minkšta, švelni ir labai skani. Kalakutieną grietinės padaže lengva paruošti ir ji nesukels sunkumų.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Keptuvėje kepkite kalakutienos gabalėlius aliejuje 10-15 minučių, kol paruduos. Į mėsą sudėkite svogūnus ir morkas. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite dar 5-7 minutes. Perkelkite mėsą ir daržoves į atskirą indą.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Toje pačioje keptuvėje 2-3 min. pakepinkite miltus aliejuje, supilkite grietinę. Kruopščiai išmaišykite. Palaipsniui supilkite vandenį, nuolat maišydami padažą, kad nesusidarytų gumuliukų. Pagardinkite druska, pipirais ir česnaku. Į padažą sudėkite kalakutieną ir daržoves, išmaišykite. Troškinkite ant vidutinės ugnies, kol mėsa iškeps 10-15 minučių.
Kategorijos