Publikavimo data: 2025-08-16
Kalakutiena, įdaryta grikiais
Kiekvienas stengiasi šventėms pasigaminti ką nors ypatingo, o toks skanus, įdarytas grikių kalakutas patiks visai šeimai. Tradiciškai jis kepamas visas su įvairiais įdarais ir patiekiamas su padažu. Tačiau tai labai ilgas, brangus ir daug darbo reikalaujantis procesas. Norėdami supaprastinti užduotį, dalį kalakuto galite įdaryti nebrangiu grikių ir šoninės įdaru. Mėsos sultyse mirkyti grikiai būna labai skanūs ir patiekiami kaip garnyras.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Sausoje keptuvėje 1 minutę pakepinkite šoninę, tada šoninės riebaluose dar 2 minutes kepkite svogūnus, nuolat maišydami. Sudėkite grikius, pakepintus svogūnus, šoninę ir kiaušinį į dubenį ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite kalakutą. Į išmuštą mėsą sudėkite faršą ir suvyniokite. Suktinuką sutvirtinkite dantų krapštukais. Perkelkite mėsą į kepimo formą, pasūdykite, papipirinkite, uždenkite formą folija ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
Kategorijos