Kalakutiena, įdaryta grikiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Kalakutiena, įdaryta grikiais

Kiekvienas stengiasi šventėms pasigaminti ką nors ypatingo, o toks skanus, įdarytas grikių kalakutas patiks visai šeimai. Tradiciškai jis kepamas visas su įvairiais įdarais ir patiekiamas su padažu. Tačiau tai labai ilgas, brangus ir daug darbo reikalaujantis procesas. Norėdami supaprastinti užduotį, dalį kalakuto galite įdaryti nebrangiu grikių ir šoninės įdaru. Mėsos sultyse mirkyti grikiai būna labai skanūs ir patiekiami kaip garnyras.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
183 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.59/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Kalakutiena, įdaryta grikiais Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Sausoje keptuvėje 1 minutę pakepinkite šoninę, tada šoninės riebaluose dar 2 minutes kepkite svogūnus, nuolat maišydami. Sudėkite grikius, pakepintus svogūnus, šoninę ir kiaušinį į dubenį ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Kalakutiena, įdaryta grikiais Žingsnis 2
Paruoškite kalakutą. Į išmuštą mėsą sudėkite faršą ir suvyniokite. Suktinuką sutvirtinkite dantų krapštukais. Perkelkite mėsą į kepimo formą, pasūdykite, papipirinkite, uždenkite formą folija ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos