Publikavimo data: 2025-08-16
Kalakutiena įdaryti blyneliai
Vietoj pyragaičių arbatai išsikepkite skanių blynų su kalakutienos įdaru. Patiekalą galima greitai paruošti iš virtos ar keptos mėsos, likusios, pavyzdžiui, po sočios vakarienės. Patys blyneliai pagal šį receptą gaunasi ploni, porėti, o įdaras švelnus ir aromatingas. Pasirūpinkite, kad blyneliai būtų lygūs, vienodos formos, kad juos būtų lengviau susukti į ritinėlius. Kalakutiena įdaryti blynai tinka šaldyti.
Žingsnis 1
Kepkite blynus. Sumaišykite žalius kiaušinius su druska ir cukrumi, išplakite. Supilkite šiek tiek pieno, suberkite dalį miltų ir išmaišykite. Tokiu pat būdu įpilkite likusius miltus ir pieną. Supilkite verdantį vandenį ir augalinį aliejų. Išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Kepkite blynus, retkarčiais patepdami keptuvę sviestu.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Keptuvėje įkaitinkite ištirpintą sviestą, sudėkite svogūnus. Kepkite 2-3 minutes, kol taps auksinės spalvos. Sumaišykite su smulkinta mėsa. Į mėsą įmaišykite virtus kiaušinius. Įberkite druskos ir pipirų, viską išmaišykite.
Žingsnis 3
Įdarykite blynus. Į kiekvieno blyno vidurį dėkite įdaro. Du priešingus kraštus apvyniokite link centro ir susukite blyną į ritinėlį. Kepkite kalakutienos blynus svieste.
Kategorijos