Kalakutiena ir spanguolės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Kalakutiena ir spanguolės

Keptas kalakutas su spanguolėmis taps šventinio stalo centru. Saldžiarūgštės spanguolės suteiks mėsai sultingumo, o įvairių prieskonių derinys - pikantišką aromatą ir sodrų skonį. Spanguolės laikomos vienomis naudingiausių ir gydomųjų uogų, nes jose yra organinių rūgščių, ląstelienos, lecitino, kalio, jodo, fosforo, geležies ir magnio. Reguliariai vartojamos spanguolės mažina virškinimo sistemos ligų riziką.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
207 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.16/5 (25 bal.)

Žingsnis 1

Kalakutiena ir spanguolės Žingsnis 1
Marinuokite kalakutą. Atskirame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, obuolių actą, citrinos sultis, druską, pipirus, papriką ir muskatą. Išmaišykite ir marinatu aptepkite filė. Palikite kalakutieną marinuotis 30 minučių.

Žingsnis 2

Kalakutiena ir spanguolės Žingsnis 2
Paruoškite kalakutieną su spanguolėmis. Įtrinkite spanguoles su cukrumi. Sudėkite mėsą į kepimo indą ir tolygiai apvoliokite spanguolėse su cukrumi. Dėkite formą su mėsa į orkaitę 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paukštienos patiekalai, kalakutienos patiekalai, kepsniai, įspūdingas receptas, paprastas, pietūs, vakarienė, karštieji patiekalai naujiems metams, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos