Publikavimo data: 2025-08-20
Kalakutiena ir spanguolės
Keptas kalakutas su spanguolėmis taps šventinio stalo centru. Saldžiarūgštės spanguolės suteiks mėsai sultingumo, o įvairių prieskonių derinys - pikantišką aromatą ir sodrų skonį. Spanguolės laikomos vienomis naudingiausių ir gydomųjų uogų, nes jose yra organinių rūgščių, ląstelienos, lecitino, kalio, jodo, fosforo, geležies ir magnio. Reguliariai vartojamos spanguolės mažina virškinimo sistemos ligų riziką.
Žingsnis 1
Marinuokite kalakutą. Atskirame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, obuolių actą, citrinos sultis, druską, pipirus, papriką ir muskatą. Išmaišykite ir marinatu aptepkite filė. Palikite kalakutieną marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite kalakutieną su spanguolėmis. Įtrinkite spanguoles su cukrumi. Sudėkite mėsą į kepimo indą ir tolygiai apvoliokite spanguolėse su cukrumi. Dėkite formą su mėsa į orkaitę 30 minučių.
Kategorijos