Publikavimo data: 2025-08-19
Kalakutiena, kepta su mandarinais
Orkaitėje su mandarinais kepta kalakutiena neabejotinai patiks mėgstantiems lengvus ir skanius patiekalus. Tokį skanėstą galima drąsiai valgyti nekenkiant figūrai. Įdomus paukštienos ir mandarinų derinys jums gali tapti nauju gastronominiu atradimu. Patiekalas gaunasi paprastas ir kartu išskirtinis. Jį galima ruošti ir darbo dienomis, ir per šventes. Šis kalakutas ypač gerai atrodys ant Naujųjų metų stalo. Išbandykite!
Žingsnis 1
Supjaustykite mandariną plonais pusapvaliais 3-4 mm storio griežinėliais. Jei yra kauliukų, juos pašalinkite.
Žingsnis 2
Kalakutienos filė 1-1,5 cm atstumais padarykite skersinius pjūvius. Įtrinkite filė druska ir maltais juodaisiais pipirais. Į kiekvieną pjūvį įdėkite po mandarino griežinėlį.
Žingsnis 3
Aptepkite kalakutieną ir mandarinus majonezu. Uždenkite kepimo indą folija blizgia puse į viršų. Patepkite foliją augaliniu aliejumi ir sudėkite ant jos paruoštą kalakutienos filė. Pašaukite kalakutieną į 180 °C temperatūros orkaitę 30-40 minučių.
Žingsnis 4
Paruoštą kalakutieną sudėkite į lėkštę ir papuoškite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Gero apetito!
Kategorijos