Kalakutiena, kepta su pomidorais ir bazilikais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Kalakutiena, kepta su pomidorais ir bazilikais

Su pomidorais ir bazilikais kepta kalakutiena yra Viduržemio jūros regiono patiekalas. Kalakutienos filė būna labai aromatinga, sultinga ir tirpstanti burnoje. Pomidorai patiekalui suteikia ryškumo ir malonaus rūgštingumo, o česnakai ir žolelės mėsai suteikia pikantiškumo.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
165 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.96/5 (26 bal.)

Žingsnis 1

Kalakutiena, kepta su pomidorais ir bazilikais Žingsnis 1
Kalakutienos filė supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o česnaką smulkiai sukapokite. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 2

Kalakutiena, kepta su pomidorais ir bazilikais Žingsnis 2
Pagardinkite kalakutieną druska, pipirais, alyvuogių aliejumi, bazilikais, smulkintais svogūnais ir česnakais. Kruopščiai išmaišykite ir palikite marinuotis 15 minučių.

Žingsnis 3

Kalakutiena, kepta su pomidorais ir bazilikais Žingsnis 3
Sudėkite mėsą į kepimo indą. Ant viršaus dėkite pomidorų griežinėlius. Pabarstykite smulkiai supjaustytais krapais. Kepkite 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paukštienos patiekalai, kalakutienos patiekalai, kepsniai, įspūdingas receptas, paprastas, pietūs, vakarienė, karštieji patiekalai naujiems metams, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos