Publikavimo data: 2025-08-17
Kalakutiena, kepta su pomidorais ir bazilikais
Su pomidorais ir bazilikais kepta kalakutiena yra Viduržemio jūros regiono patiekalas. Kalakutienos filė būna labai aromatinga, sultinga ir tirpstanti burnoje. Pomidorai patiekalui suteikia ryškumo ir malonaus rūgštingumo, o česnakai ir žolelės mėsai suteikia pikantiškumo.
Žingsnis 1
Kalakutienos filė supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o česnaką smulkiai sukapokite. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Pagardinkite kalakutieną druska, pipirais, alyvuogių aliejumi, bazilikais, smulkintais svogūnais ir česnakais. Kruopščiai išmaišykite ir palikite marinuotis 15 minučių.
Žingsnis 3
Sudėkite mėsą į kepimo indą. Ant viršaus dėkite pomidorų griežinėlius. Pabarstykite smulkiai supjaustytais krapais. Kepkite 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
Kategorijos