Publikavimo data: 2024-04-02
Kalakutieną keptuvėje sumaišykite su sojų padažu.
Kalakutiena sojos padaže keptuvėje - tai receptas, nereikalaujantis ypatingų įgūdžių. Jį nesunkiai pritaikys net ir minimalius kulinarinius įgūdžius turinti šeimininkė. Sojų padažas kepamai filė suteikia ryškų pikantišką skonį. Jei norite intensyvesnio skonio, naudokite prieskonius, o jei norite saldžiarūgščių natų - medų ir actą. Kad mėsa būtų minkšta, rekomenduojama naudoti kalakutienos filė.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Į dubenį supilkite sojų padažą, supilkite aliejų, skystą medų, actą, prieskonius (papriką, baziliką, džiovintas žoleles) ir druską. Tada sudėkite tarkuotą imbiero šaknį ir česnaką ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Marinuokite kalakutą. Kalakutienos gabalėlius po vieną merkite į medaus ir sojos marinatą. Išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis būtų gerai padengtas. Palikite mėsą marinuotis 60 minučių.
Žingsnis 3
Kepkite kalakutieną sojų padaže. Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite sviestą ir sudėkite kalakutieną. Kepkite iš abiejų pusių po 5 minutes, palaipsniui supilkite marinatą.
Kategorijos