Publikavimo data: 2024-04-06
Kalakutiena medaus ir garstyčių padaže
Kalakutiena medaus ir garstyčių padaže - nepaprastai skanus ir sultingas patiekalas. Pagal receptą filė verdama su medumi ir garstyčiomis, kurios sugeria pikantiškas visų ingredientų natas. Tokį patiekalą galima siūlyti šventiniam stalui. Kalakutiena medaus padaže yra dietinis produktas, kuriame gausu baltymų ir vitaminų. Jį galima valgyti su mėgstamu garnyru. Pavyzdžiui, šis patiekalas puikiai dera su šviežiomis daržovėmis ir žolelėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite kalakutienos filė. Sudėkite mėsą į dubenį. Sumaišykite druską, pipirus ir įberkite žolelių prieskonių. Šiuo mišiniu įtrinkite krūtinėlę iš visų pusių. Ant viršaus supilkite apelsinų sultis. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve 1 valandai.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite medų ir garstyčias. Jei medus nėra skystas, ištirpinkite jį vandens vonelėje. Supilkite alyvuogių aliejų. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Iškepkite mėsą padaže. Paimkite kepimo formą, išklokite ją folija. Išdėliokite kalakutieną ir užpilkite ją medaus ir garstyčių padažu. Kepkite mėsą 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Kai kalakutiena iškeps, perkelkite ją iš formos į serviravimo lėkštę ir pertrinkite padažą per sietelį. Krūtinėlę supjaustykite porcijomis ir patiekite su padažu.
Kategorijos