Publikavimo data: 2025-08-20
Kalakutiena medaus ir garstyčių padažo marinate
Kalakutiena medaus ir garstyčių padažo marinate - kvapnus patiekalas, kuriame malonus medaus saldumas puikiai dera su prancūziškų garstyčių skoniu. Paruošta kalakutiena būna labai sultinga ir minkšta, su apetitą žadinančia plutele ir maloniu aštriai saldžiu poskoniu. Kad paruoštas patiekalas būtų sotesnis ir kartu lengvesnis, į jį dedama šviežių daržovių. Jei pageidaujama, kalakutienos patiekalus galima paįvairinti padažu. Prie mėsos puikiai tiks spanguolių ir bruknių variantai.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Medų, garstyčias, augalinį aliejų, actą ir druską pagal skonį sudėkite į gilų dubenį. Kruopščiai išmaišykite ingredientus iki vientisos masės. Po to perkelkite krūtinėlę į marinatą ir kruopščiai apvoliokite ją prieskoniuose. Palikite mėsą marinate 5-6 valandoms, kad įsigertų. Kas 30 minučių apverskite filė į kitą pusę.
Žingsnis 2
Pradėkite gaminti patiekalą. Keptuvę statykite ant didelės ugnies ir palaukite, kol ji įkais. Tada ant jos sudėkite marinuotą kalakutienos krūtinėlę. Kepkite mėsą iš abiejų pusių, kol atsiras apetitą kelianti plutelė.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 250 laipsnių pagal Celsijų. Iškepusį kalakutą perkelkite į kepimo skardą ir uždenkite folija. Pasiųskite patiekalą kepti 10 minučių. Po to sumažinkite temperatūrą iki 150-180 laipsnių ir palikite orkaitėje dar 50 minučių. Tada nuimkite foliją nuo mėsos, užpilkite ją marinatu ir dar 15 minučių pašaukite į orkaitę.
Kategorijos