Publikavimo data: 2025-08-16
Kalakutiena orkaitėje
Orkaitėje kepta kalakutiena - paprastas, beveik dietinis patiekalas jūsų stalui. Šiam receptui galite naudoti kalakutienos krūtinėlę arba šlaunelių filė, blauzdą arba priekinę dalį. Bet kuriuo atveju mėsa gaunasi sultinga ir minkšta. Ypač jei kepimui naudosite foliją arba rankovę. Ją galima patiekti su virtų ryžių, bulvių košės, makaronų, troškintų ar raugintų kopūstų arba šviežių daržovių garnyru. Kalakutieną pagal šį receptą paruošti paprasta, o ji gaunasi nuostabiai skani.
Žingsnis 1
Marinuokite kalakutą. Kruopščiai įtrinkite mėsą druska, prieskoniais, majonezu, garstyčiomis ir česnaku. Įdėkite ją į maišelį ir trims valandoms padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite kalakutą. Foliją patepkite augaliniu aliejumi, suvyniokite į ją kalakutą ir įdėkite į kepimo formą. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių Celsijaus, 60 minučių. Tada foliją išvyniokite ir kepkite dar 20 minučių.
Kategorijos