Publikavimo data: 2025-08-17
Kalakutiena pergamente
Keptas kalakutas populiarus visame pasaulyje, tačiau ypač mėgstamas Jungtinėse Amerikos Valstijose. Visas keptas paukštis su įvairiais įdarais yra tradicinis Padėkos dienos, vienos iš pagrindinių nacionalinių švenčių, patiekalas. Yra daug kalakuto kepimo variantų - pavyzdžiui, kalakutą galima kepti ne visą, o dalimis, ir kepti jį pergamente. Tai nėra sudėtinga, o svarbiausia - skanu. Rinkitės storą rudą popierių, nes jis geriausiai tinka maistui kepti.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Sudėkite kalakutienos filė į formą, užpilkite aliejumi ir druska. Mėsą gerai įtrinkite druska ir aliejumi. Pergamentą perlenkite pusiau, į vidurį sudėkite mėsą ir suvyniokite popieriaus kraštus.
Žingsnis 2
Iškepkite kalakutą. Pergamentu išklotą kalakuto formą dėkite į karštą orkaitę ir kepkite 35 minutes. Po to perkelkite į lėkštę ir šiek tiek atvėsinkite, tada nuimkite pergamentą.
Kategorijos