Publikavimo data: 2025-08-19
Kalakutiena pergamente su daržovėmis
Šis dietinės mėsos ir lengvų daržovių patiekalas idealiai tinka tiems, kurie saugo savo figūrą. Kad patiekalas būtų dar sveikesnis, saulėgrąžų aliejų pakeiskite alyvuogių aliejumi. Beje, vietoj kalakutienos šlaunelių galite naudoti kalakutienos krūtinėlės filė, o bryndzą pakeisti bet kokiu kitu minkštu sūriu. Nepamirškite nusipirkti maistinės plėvelės ir kepimui skirtų pergamento lakštų.
Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Sumaišykite actą su obuolių sultimis, sojų padažu, tabasko padažu, česnakais, cukrumi ir lauro lapais. Pagardinkite druska ir pipirais. Gautu marinatu užpilkite mėsą ir išmaišykite. Uždenkite dubenį su mėsa maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Morkas supjaustykite kubeliais, svogūną - pusžiedžiais ir sumaišykite daržoves su žirneliais, 1 valgomuoju šaukštu citrinos žievelės ir smulkintu česnaku. Apšlakstykite 1 šaukšteliu citrinos sulčių, druska, pipirais ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Iškepkite kalakutą. Ant pergamento lakšto sudėkite daržoves, marinuotą kalakutieną, sūrį ir sviestą. Pergamento galus per vidurį suriškite ir suriškite pergamentą į maišelį. Antrąjį maišelį paruoškite taip pat. Sudėkite maišelius ant kepimo skardos ir pašaukite į karštą orkaitę 60 minučių. Tada leiskite jiems 15 minučių atvėsti.
Kategorijos