Publikavimo data: 2025-08-16
Kalakutiena saldžiarūgščiame padaže su ryžiais
Kalakutiena saldžiarūgščiame padaže su ryžiais - greitas kinų patiekalas, kuris nustebins filė sultingumu ir švelnumu. Šiame recepte naudojami baltieji ryžiai, tačiau tie, kurie saugo savo figūrą, juos gali pakeisti rudaisiais ryžiais. Nepaisant to, baltuosiuose ryžiuose taip pat yra B grupės vitaminų, kalio, fosforo ir kt. Visi jie svarbūs organizmui: stiprina nagus, gerina virškinimą ir net lėtina odos senėjimo procesą. Skirtingai nuo kitų grūdinių kultūrų, ryžiuose nėra glitimo - stipraus alergeno.
Žingsnis 1
Ryžius išvirkite. Ryžius supilkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kai užvirs, pasūdykite, sumažinkite ugnį ir virkite uždengę dangčiu 10-15 minučių, kol sugers visą vandenį. Tada ryžius palikite atvėsti dar 15 minučių.
Žingsnis 2
Iškepkite kalakutienos filė. Supjaustykite filė kubeliais, pasūdykite, papipirinkite ir apvoliokite sausame kukurūzų krakmole. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite griežinėliais supjaustytą kalakutieną ir 4-5 min. kepkite ant didelės ugnies. Tada išimkite filė iš keptuvės.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Į keptuvę supilkite actą, sojų padažą ir sezamų aliejų. Sudėkite kečupą ir sutrintą česnaką ir supilkite cukrų. Kai padažas užvirs, supilkite vandenį ir krakmolą, sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite dar 2-3 minutes, kol padažas sutirštės. Į padažą sudėkite keptą kalakutieną, išmaišykite ir virkite dar 2-3 minutes, tada leiskite atvėsti.
Kategorijos