Kalakutiena su alyvuogėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Kalakutiena su alyvuogėmis

Vienas iš įdomių kalakutienos gaminimo ir gražaus patiekimo ant stalo variantų yra receptas "Kalakutiena su alyvuogėmis". Kalakutiena yra labai sveika ir dietinė mėsa. Ji turi daugiau naudingų medžiagų nei kitos populiarios mėsos rūšys. Svarbu ir tai, kad šio paukščio mėsą virškinimo traktas virškina lengviau nei jautieną ar kiaulieną. Derinant su alyvuogėmis, skoniui suteikiama saldžiarūgščių natų. Alyvuogės pas mus atkeliavo iš Viduržemio jūros regiono, jos pradėtos auginti senovės Graikijoje. Alyvmedžio vaisiai yra gerai žinomas antioksidantas ir teigiamai veikia žmogaus organizmą.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
172 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.29/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kalakutiena su alyvuogėmis Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūnus ir susmulkinkite česnakus.

Žingsnis 2

Kalakutiena su alyvuogėmis Žingsnis 2
Paimkite kalakutieną ir gerai ją apskrudinkite.

Žingsnis 3

Kalakutiena su alyvuogėmis Žingsnis 3
Iškepusią kalakutieną pabarstykite juodaisiais pipirais ir pagal skonį įberkite druskos.

Žingsnis 4

Kalakutiena su alyvuogėmis Žingsnis 4
Į įkaitintą keptuvę, išteptą augaliniu aliejumi, sudėkite kalakutieną. Kepkite 10 minučių.

Žingsnis 5

Kalakutiena su alyvuogėmis Žingsnis 5
Apverskite kalakutą į kitą pusę. Toliau kepkite dar 10 minučių.

Žingsnis 6

Kalakutiena su alyvuogėmis Žingsnis 6
Išimkite kalakutieną iš keptuvės. Sudėkite į keptuvę pakepinti smulkintą svogūną ir česnaką.

Žingsnis 7

Kalakutiena su alyvuogėmis Žingsnis 7
Įmaišykite svogūnus ir česnakus ir kepkite, kol jie taps auksiniai.

Žingsnis 8

Kalakutiena su alyvuogėmis Žingsnis 8
Ant svogūnų ir česnakų sudėkite kalakutieną ir alyvuoges. Kalakutiena su alyvuogėmis paruošta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos