Publikavimo data: 2024-03-29
Kalakutiena su alyvuogėmis
Vienas iš įdomių kalakutienos gaminimo ir gražaus patiekimo ant stalo variantų yra receptas "Kalakutiena su alyvuogėmis". Kalakutiena yra labai sveika ir dietinė mėsa. Ji turi daugiau naudingų medžiagų nei kitos populiarios mėsos rūšys. Svarbu ir tai, kad šio paukščio mėsą virškinimo traktas virškina lengviau nei jautieną ar kiaulieną. Derinant su alyvuogėmis, skoniui suteikiama saldžiarūgščių natų. Alyvuogės pas mus atkeliavo iš Viduržemio jūros regiono, jos pradėtos auginti senovės Graikijoje. Alyvmedžio vaisiai yra gerai žinomas antioksidantas ir teigiamai veikia žmogaus organizmą.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūnus ir susmulkinkite česnakus.
Žingsnis 2
Paimkite kalakutieną ir gerai ją apskrudinkite.
Žingsnis 3
Iškepusią kalakutieną pabarstykite juodaisiais pipirais ir pagal skonį įberkite druskos.
Žingsnis 4
Į įkaitintą keptuvę, išteptą augaliniu aliejumi, sudėkite kalakutieną. Kepkite 10 minučių.
Žingsnis 5
Apverskite kalakutą į kitą pusę. Toliau kepkite dar 10 minučių.
Žingsnis 6
Išimkite kalakutieną iš keptuvės. Sudėkite į keptuvę pakepinti smulkintą svogūną ir česnaką.
Žingsnis 7
Įmaišykite svogūnus ir česnakus ir kepkite, kol jie taps auksiniai.
Žingsnis 8
Ant svogūnų ir česnakų sudėkite kalakutieną ir alyvuoges. Kalakutiena su alyvuogėmis paruošta!
Kategorijos