Publikavimo data: 2024-04-03
Kalakutiena su apelsinais
Kalakutiena su apelsinais ruošiama paprastai. Šiam patiekalui nereikia specialiai minkyti marinato. Kadangi citrusiniai vaisiai, dėl kurių filė tampa sultinga ir minkšta, bus apvolioti mėsoje. Kad pajustumėte sodrų skonį ir aromatą, orkaitėje iškeptą kalakutieną po kepimo reikėtų iš karto užpilti apelsinų padažu.
Žingsnis 1
Iškepkite kalakutą. Kiekvieną kalakuto gabalėlį uždenkite maistine plėvele ir suplakite plaktuvu. Pabarstykite druska ir džiovintomis žolelėmis. Į kiekvieno suplakto kalakutienos gabalėlio vidurį įdėkite po apelsino griežinėlį. Suvyniokite kraštus, kad susidarytų "vokas", ir suriškite dantų krapštukais. Kiekvieną "voką" suvyniokite į foliją ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20-25 min.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Likusį apelsino minkštimą pertrinkite per smulkų sietelį, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite. Supilkite apelsinų mišinį į puodą, pastatykite ant silpnos ugnies ir sudėkite žievelę. Krakmolą atskieskite 3 valgomaisiais šaukštais vandens ir plona srovele, nuolat maišydami, supilkite į puodą. Laikykite ant ugnies, kol padažas sutirštės. Iš padažo išimkite žievelę.
Kategorijos