Publikavimo data: 2025-08-19
Kalakutiena su austrių grybais grietinėlės padaže
Kalakutiena puikiai dera su grybais, ypač skani su austrėmis grietinėlės padaže. Austrių grybai yra antri pagal populiarumą grybai pasaulyje ir dar vadinami "abalone" arba "medžio grybais". Jie paplitę Azijoje, Europoje ir Afrikoje. Dažnas austrių grybų naudojimas paaiškinamas jų nereiklumu auginimo sąlygoms ir nedidele kaina. Virtus šie grybai yra tankios struktūros ir pasižymi lengvu anyžių ir jūros gėrybių skoniu.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Kalakutieną supjaustykite 1,5x1,5 cm dydžio gabalėliais. Austrių grybus, svogūną ir česnaką supjaustykite griežinėliais. Grietinėlę sumaišykite su garstyčiomis ir maltais pipirais. Svogūnus sudėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepkite 5 min. Tada sudėkite pievagrybius ir troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 2
Troškinkite kalakutieną ir austrių grybus. Į grybus sudėkite mėsą ir česnaką, pasūdykite, įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite 15-20 minučių. Supilkite grietinėlę ir garstyčias ir troškinkite ant vidutinės ugnies dar apie 7 minutes.
Kategorijos