Publikavimo data: 2025-08-16
Kalakutiena su baklažanais
Kalakutiena yra dietinė mėsa, turinti mažai riebalų. Tai mažai kaloringas produktas, kuriame gausu vitaminų ir virškinamų baltymų. Rinkdamiesi baklažanus atkreipkite dėmesį į nedidelius vaisius lygia ir tvirta odele. Jaunų vaisių žievė turi maistingų komponentų, tačiau su brandos laipsniu tampa kieta ir gali sugadinti patiekalą. Norėdami pašalinti baklažanų kartumą, supjaustytus gabalėlius pasūdykite, tada palikite 15 minučių, nusausinkite susidariusias sultis ir daržoves nuplaukite.
Žingsnis 1
Pradėkite kepti daržoves. Katile arba gilioje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite svogūnus, morkas, aitriąsias paprikas ir pagardinkite druska. Kepkite apie 4-5 minutes ant vidutinės ugnies neuždengdami.
Žingsnis 2
Sudėkite mėsą ir toliau kepkite. Į keptuvę sudėkite kalakutienos filė ir maišydami kepkite dar 5 minutes. Jei reikia, įberkite druskos. Sudėkite paprikas ir reguliariai maišykite ingredientus, kad jie nesudegtų. Įdėkite šaukštelį pomidorų pastos, pakepinkite 1 minutę, sudėkite pomidorus ir supilkite cukrų. Kepkite dar 2-3 minutes. Sudėkite smulkintą česnaką, išmaišykite ir sumažinkite ugnį.
Žingsnis 3
Paruoškite baklažanus. Kol kepa mėsa, paimkite kitą keptuvę, supilkite į ją augalinį aliejų, įkaitinkite ir sudėkite griežinėliais supjaustytus baklažanus. Kepkite daržoves, kol paruduos, apie 10 minučių. Pagal skonį pagardinkite druska.
Žingsnis 4
Suderinkite produktus. Sudėkite baklažanus į keptuvėje esančią mėsą. Pagardinkite pagal skonį. Supilkite verdantį vandenį ir troškinkite patiekalą 5-10 minučių ant mažiausios ugnies.
Kategorijos