Kalakutiena su grietinėlės sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Kalakutiena su grietinėlės sūriu

Kalakutiena su grietinėlės sūriu gaunasi labai minkšta, mėsa tiesiog tirpsta burnoje. Šiam patiekalui reikia minkšto sūrio, kuris gaminamas iš pieno ir grietinėlės. Kreminis sūris, skirtingai nei kietosios rūšys, nepasiekia paskutinės brandinimo stadijos, todėl jis gaunasi kreminis. Gaminimui tinka, pavyzdžiui, maskarponė arba Filadelfija. Didelį vaidmenį išsaugant tokio gaminio struktūrą ir kokybę atlieka laikymo sąlygos ir laikotarpis. Pirkdami sūrį būtinai atkreipkite dėmesį į šiuos dalykus.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
222 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Kalakutiena su grietinėlės sūriu Žingsnis 1
Paruoškite kreminio sūrio padažą. Sūrį suminkštinkite ant silpnos ugnies tinkamame dubenyje. Supilkite grietinėlę, išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies. Sudėkite smulkintas žoleles ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Kalakutiena su grietinėlės sūriu Žingsnis 2
Paruoškite kalakutą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite mėsą, ją pasūdykite. Kepkite, kol paruduos, ir pabaigoje papipirinkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos