Publikavimo data: 2024-04-08
Kalakutiena su grybais ir sūriu
Orkaitėje kepta kalakutiena su grybais ir sūriu - skanus ir sotus patiekalas. Jam tinka ne tik grybai. Galite naudoti bet kokius, taip pat ir šaldytus. Kalakutiena laikoma dietine mėsa - tai gerai subalansuotas produktas pagal baltymų, riebalų, vitaminų kiekį. Gamindami imkite kalakutienos krūtinėlės filė, ji bus minkšta ir švelni. Svarbiausia, kad mėsa būtų šviežia - blizgus ir drėgnas paviršius bei šviežios mėsos kvapas rodo gerą produkto kokybę.
Žingsnis 1
Paruoškite grybų padažą. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir jame pakepinkite svogūnus. Kai svogūnai suminkštės, sudėkite grybus. Kepkite juos kartu 5 minutes ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami. Įpilkite grietinės, vandens arba bet kokio sultinio pagal poreikį, druskos. Po 2-3 minučių nuimkite padažą nuo viryklės.
Žingsnis 2
Paruoškite kalakutą kepimui. Į aliejumi pateptą kepimo indą vienu sluoksniu sudėkite kotletus. Pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Įdėkite susmulkinto česnako ir aptepkite kotletus grybų padažu. Ant viršaus uždėkite sūrio griežinėlius.
Žingsnis 3
Kepkite kalakutą orkaitėje. Dėkite kalakutą į orkaitę ir kepkite kotletus 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje 45-60 minučių.
Kategorijos