Publikavimo data: 2024-04-08
Kalakutiena su karališkaisiais grybais ir bulvėmis
Kalakutiena su grybais ir bulvėmis prancūzišku stiliumi ruošiama labai paprastai. Pagal receptą visus ingredientus reikia sluoksniais išdėlioti ant kepimo skardos, aptepti padažu ir kepti orkaitėje. Kalakutienos filė po tokiu "paltu" tampa minkšta ir beveik tirpsta burnoje. Kalakutiena su bulvėmis ir grybais yra labai sotus ir maistingas patiekalas. Kalakutiena patiekiama su šviežiomis daržovėmis ir daug žalumynų.
Žingsnis 1
Paruoškite filė. Kalakutieną supjaustykite 1 cm storio kepsniais. Filė suplakite plaktuvu. Įberkite druskos ir prieskonių. Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite kepsnius vienu sluoksniu.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite grietinę su majonezu, vandeniu ir maltais juodaisiais pipirais. Padažu aptepkite mėsą.
Žingsnis 3
Supjaustykite daržoves ir grybus. Bulves supjaustykite griežinėliais, svogūną ir pomidorus - pusžiedžiais, grybus - plonomis plokštelėmis. Svogūną padalykite į dvi dalis. Vieną svogūno dalį sudėkite ant kalakutienos ir aptepkite padažu.
Žingsnis 4
Apkepkite svogūną. Kitą svogūno dalį pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol taps skaidri. Sudėkite grybus ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol paruduos.
Žingsnis 5
Iškepkite kalakutą. Ant svogūnų sluoksnio sudėkite keptus grybus, apšlakstykite padažu. Sudėkite bulvių sluoksnį, apšlakstykite padažu. Dėkite pomidorų sluoksnį, tolygiai aptepkite likusiu padažu. Uždenkite kepimo indą folija. Įdėkite kepimo skardą į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę 60 minučių. Likus 10 minučių iki pabaigos nuimkite foliją ir apibarstykite sūriu. Dėkite atgal į orkaitę, kol susidarys sūrio plutelė.
Kategorijos