Kalakutiena su karališkaisiais grybais ir bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Kalakutiena su karališkaisiais grybais ir bulvėmis

Kalakutiena su grybais ir bulvėmis prancūzišku stiliumi ruošiama labai paprastai. Pagal receptą visus ingredientus reikia sluoksniais išdėlioti ant kepimo skardos, aptepti padažu ir kepti orkaitėje. Kalakutienos filė po tokiu "paltu" tampa minkšta ir beveik tirpsta burnoje. Kalakutiena su bulvėmis ir grybais yra labai sotus ir maistingas patiekalas. Kalakutiena patiekiama su šviežiomis daržovėmis ir daug žalumynų.
Gaminimo laikas
105 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
143 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Karvės pieno baltymas, kiaušinis
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kalakutiena su karališkaisiais grybais ir bulvėmis Žingsnis 1
Paruoškite filė. Kalakutieną supjaustykite 1 cm storio kepsniais. Filė suplakite plaktuvu. Įberkite druskos ir prieskonių. Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite kepsnius vienu sluoksniu.

Žingsnis 2

Kalakutiena su karališkaisiais grybais ir bulvėmis Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite grietinę su majonezu, vandeniu ir maltais juodaisiais pipirais. Padažu aptepkite mėsą.

Žingsnis 3

Kalakutiena su karališkaisiais grybais ir bulvėmis Žingsnis 3
Supjaustykite daržoves ir grybus. Bulves supjaustykite griežinėliais, svogūną ir pomidorus - pusžiedžiais, grybus - plonomis plokštelėmis. Svogūną padalykite į dvi dalis. Vieną svogūno dalį sudėkite ant kalakutienos ir aptepkite padažu.

Žingsnis 4

Kalakutiena su karališkaisiais grybais ir bulvėmis Žingsnis 4
Apkepkite svogūną. Kitą svogūno dalį pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol taps skaidri. Sudėkite grybus ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol paruduos.

Žingsnis 5

Kalakutiena su karališkaisiais grybais ir bulvėmis Žingsnis 5
Iškepkite kalakutą. Ant svogūnų sluoksnio sudėkite keptus grybus, apšlakstykite padažu. Sudėkite bulvių sluoksnį, apšlakstykite padažu. Dėkite pomidorų sluoksnį, tolygiai aptepkite likusiu padažu. Uždenkite kepimo indą folija. Įdėkite kepimo skardą į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę 60 minučių. Likus 10 minučių iki pabaigos nuimkite foliją ir apibarstykite sūriu. Dėkite atgal į orkaitę, kol susidarys sūrio plutelė.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos