Publikavimo data: 2025-08-19
Kalakutiena su kuskusu
Kuskusas su kalakutiena tampa maistingas ir aromatingas dėl prieskonių ir pomidorų pastos. Kuskusas - tai grūdinė kultūra, išoriškai primenanti soras, tačiau iš tiesų šis grūdų produktas gaminamas iš kietųjų kviečių, taip pat ryžių ir miežių. Grūdų nereikia virti, todėl galima išsaugoti visas naudingąsias savybes. Lėti angliavandeniai ilgam numalšina alkį, taip pat kuskusas turi fosforo, seleno, kalio ir daug kitų medžiagų.
Žingsnis 1
Paruoškite kalakutieną ir daržoves. Įdėkite keptuvę ant silpnos ugnies, sudėkite kalakutieną ir kepkite 7-10 minučių, kol taps auksinė. Tada kartu su kalakutiena sudėkite svogūnus ir morkas. Pagardinkite druska, pipirais, kariu, petražolėmis ir augaliniu aliejumi. Išmaišykite ir kepkite 5 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite kuskusą su kalakutiena. Į keptuvę su kalakutiena ir daržovėmis supilkite vandenį ir sudėkite pomidorų pastą. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir maišydami virkite 10-15 minučių, kol daržovės ir kalakutiena suminkštės. Tuomet nukelkite keptuvę nuo kaitlentės ir sudėkite kuskusą. Išmaišykite ir uždenkite dangčiu. Palikite virti 10 minučių, kol kruopos išbrinks.
Kategorijos