Publikavimo data: 2025-08-16
Kalakutiena su makaronais ir paprika
Kalakutiena su makaronais ir paprika - skanus, paprastas ir greitai paruošiamas patiekalas. Šis receptas padės užimtoms šeimininkėms - mėsa ir garnyras ruošiami vienu metu, todėl sutaupoma laiko. Rinkitės kietųjų kviečių veislės makaronus - jie sveikesni. Tinka kalakutienos šlaunelė arba filė. Kad patiekalas būtų dar mažiau kaloringas, saulėgrąžų aliejų galite pakeisti alyvuogių aliejumi.
Žingsnis 1
Pradėkite kepti kalakutą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite kalakutą. Po 10 minučių sudėkite svogūną. Mėsą pasūdykite ir pabarstykite paprika. Kepkite dar 10 minučių. Tada į mėsą sudėkite tarkuotas morkas. Troškinkite ant vidutinės ugnies dar 5 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Supilkite makaronus į keptuvę su mėsa. Užpilkite verdančiu vandeniu, kad vanduo apsemtų makaronus. Uždenkite dangčiu. Po 10 minučių makaronus lengvai pasūdykite ir palikite virti ant silpnos ugnies dar 15 minučių. Praėjus šiam laikui, išmaišykite ir palikite pavirti 5 minutes.
Kategorijos