Publikavimo data: 2025-08-17
Kalakutiena su mandarinais ir konjaku
Padėkos diena oficialia švente tapo tik XVIII amžiuje, tačiau kalakutas nuo seno buvo siejamas su Kalėdų ir Naujųjų metų šventėmis. Tačiau net jei nekreiptume dėmesio į amerikietiškąją kultūrą, sunku paneigti, kad kalakutiena mėgstama ne veltui - ji turi mažai kalorijų ir kartu gali pasotinti visą šeimą. Ypatingų švenčių proga siūlome dietinį patiekalą pagardinti citrusiniais ir aštriais prieskoniais ir pradžiuginti šeimą šventine vakariene.
Žingsnis 1
Paruoštą filė supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais
Žingsnis 2
Į dubenėlį supilkite 25 ml konjako, pagal skonį įberkite prieskonių ir išspauskite mandarinų sultis. Supilkite mėsos gabalėlius, gerai juos pamerkite į paruoštą padažą. Duokite kalakutienai laiko pasimarinuoti. Tai užtruks apie valandą.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite gabalėlius iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Sudėkite mandarinų skilteles ir palikite troškintis ant silpnos ugnies dar 10 minučių.
Žingsnis 5
Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite patiekalui šiek tiek atvėsti. Gero apetito!
Kategorijos