Kalakutiena su mandarinais ir konjaku pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Kalakutiena su mandarinais ir konjaku

Padėkos diena oficialia švente tapo tik XVIII amžiuje, tačiau kalakutas nuo seno buvo siejamas su Kalėdų ir Naujųjų metų šventėmis. Tačiau net jei nekreiptume dėmesio į amerikietiškąją kultūrą, sunku paneigti, kad kalakutiena mėgstama ne veltui - ji turi mažai kalorijų ir kartu gali pasotinti visą šeimą. Ypatingų švenčių proga siūlome dietinį patiekalą pagardinti citrusiniais ir aštriais prieskoniais ir pradžiuginti šeimą šventine vakariene.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
106 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 5/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Kalakutiena su mandarinais ir konjaku Žingsnis 1
Paruoštą filė supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais

Žingsnis 2

Kalakutiena su mandarinais ir konjaku Žingsnis 2
Į dubenėlį supilkite 25 ml konjako, pagal skonį įberkite prieskonių ir išspauskite mandarinų sultis. Supilkite mėsos gabalėlius, gerai juos pamerkite į paruoštą padažą. Duokite kalakutienai laiko pasimarinuoti. Tai užtruks apie valandą.

Žingsnis 3

Kalakutiena su mandarinais ir konjaku Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite gabalėlius iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 4

Kalakutiena su mandarinais ir konjaku Žingsnis 4
Sudėkite mandarinų skilteles ir palikite troškintis ant silpnos ugnies dar 10 minučių.

Žingsnis 5

Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite patiekalui šiek tiek atvėsti. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paukštienos patiekalai, kalakutienos patiekalai, kepsniai, įspūdingas receptas, paprastas, pietūs, vakarienė, karštieji patiekalai naujiems metams, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos