Publikavimo data: 2025-08-20
Kalakutiena su miško grybais
Šį patiekalą galima vadinti tikru grybų troškiniu. Kalakutiena su miško grybais yra nepaprastai aromatingas ir maistingas patiekalas, kurį galima patiekti kaip savarankišką užkandį arba su daržovių, bulvių, ryžių garnyru. Skanu su šviežiais ir šaldytais grybais - raudonviršiais, voveraitėmis, ūmėdėmis, pievagrybiais, baravykais, smidrais ir kt. Grybų ansamblį papildo švelni paukštiena, kuri, kad būtų sultinga, kepama paprastame apkepe.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Sumaišykite pipirus, druską ir miltus. Šiuo mišiniu pabarstykite kalakutieną. Kepkite gabalėlius aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Perkelkite mėsą į atskirą lėkštę.
Žingsnis 2
Paruoškite kalakutieną ir miško grybus. Į įkaitintą keptuvę įpilkite dar šiek tiek aliejaus. Sudėkite svogūnus. Kepkite 1-2 minutes, kol taps skaidrūs. Sudėkite grybus. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite, kol išgaruos visas skystis. Tada sudėkite kalakutieną į apkepą. Kepkite po dangčiu ant silpnos ugnies 10-15 min. maišydami.
Kategorijos