Kalakutiena su miško grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Kalakutiena su miško grybais

Šį patiekalą galima vadinti tikru grybų troškiniu. Kalakutiena su miško grybais yra nepaprastai aromatingas ir maistingas patiekalas, kurį galima patiekti kaip savarankišką užkandį arba su daržovių, bulvių, ryžių garnyru. Skanu su šviežiais ir šaldytais grybais - raudonviršiais, voveraitėmis, ūmėdėmis, pievagrybiais, baravykais, smidrais ir kt. Grybų ansamblį papildo švelni paukštiena, kuri, kad būtų sultinga, kepama paprastame apkepe.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
125 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Kalakutiena su miško grybais Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Sumaišykite pipirus, druską ir miltus. Šiuo mišiniu pabarstykite kalakutieną. Kepkite gabalėlius aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Perkelkite mėsą į atskirą lėkštę.

Žingsnis 2

Kalakutiena su miško grybais Žingsnis 2
Paruoškite kalakutieną ir miško grybus. Į įkaitintą keptuvę įpilkite dar šiek tiek aliejaus. Sudėkite svogūnus. Kepkite 1-2 minutes, kol taps skaidrūs. Sudėkite grybus. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite, kol išgaruos visas skystis. Tada sudėkite kalakutieną į apkepą. Kepkite po dangčiu ant silpnos ugnies 10-15 min. maišydami.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paukštienos patiekalai, kalakutienos patiekalai, kepsniai, įspūdingas receptas, paprastas, pietūs, vakarienė, karštieji patiekalai naujiems metams, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos