Publikavimo data: 2024-04-01
Kalakutiena su muskato riešutu, grietinėlėje ir baltajame vyne
Kalakutiena grietinėlės padaže - tai galimybė paruošti visavertę vakarienę visai šeimai. Kalakutienos grietinėlės padaže receptas yra paprastas ir greitas, todėl su juo gali susidoroti kiekviena šeimininkė. Mėsą galima imti iš krūtinėlės arba šlaunelių. Geriau rinktis kalakutienos filė. Troškinama padaže kalakutienos filė visada būna labai minkšta ir sultinga. Paruošimui imkite 20 % riebumo grietinėlę ir kietąjį sūrį. Kalakutienos filė grietinėlės padaže gali būti patiekiama su bet kokiu garnyru: ryžiais, bulvių koše, šviežiomis daržovėmis.
Žingsnis 1
Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite kalakutienos filė. Išmaišykite, pasūdykite ir kepkite ant didelės ugnies, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Supilkite baltąjį vyną į keptuvę su kepta filė. Išmaišykite ir leiskite alkoholiui išgaruoti. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir supilkite grietinėlę. Įberkite tarkuoto muskato riešuto, maltų pipirų ir sūrio. Troškinkite kalakutieną 10-15 minučių, kol visiškai iškeps. Per tą laiką grietinėlės padažas turėtų sutirštėti.
Kategorijos