Kalakutiena su obuoliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Kalakutiena su obuoliais

Orkaitėje iškepta visa kalakutiena su obuoliais - idealus patiekalas šeimos pietums. Kad paukščio mėsa tirptų burnoje, pagal šį receptą ją reikia marinuoti dieną prieš kepimą. Paukštis kepamas ilgiau nei dvi valandas, todėl kepimui naudokite specialią rankovę. Mėsa troškinama savo sultyse, nuo kurių kalakutienos filė su obuoliais tampa labai minkšta ir skani. Kalakutieną patiekite su griežinėliais supjaustytais apelsinais.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
152 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.03/5 (33 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kalakutiena su obuoliais Žingsnis 1
Marinuokite kalakutą. Sumaišykite augalinį aliejų, druską ir mėsos prieskonius. Šiuo mišiniu įtrinkite kalakutą iš vidaus ir iš išorės. Suvyniokite paukštį į pergamentą ir palikite šaldytuve per naktį.

Žingsnis 2

Kalakutiena su obuoliais Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Kiekvieną obuolį perpjaukite į 4 dalis, išimkite šerdį. Jei norite, galite nupjauti žievelę. Į obuolius sudėkite džiovintas slyvas.

Žingsnis 3

Kalakutiena su obuoliais Žingsnis 3
Įdarykite kalakutą. Išimkite paukštį iš šaldytuvo ir laisvai įdarykite jį faršu. Pilvą pritvirtinkite dantų krapštukais. Dar kartą patepkite paukštį augaliniu aliejumi ir įdėkite į kepimo rankovę. Suriškite rankovę iš abiejų pusių.

Žingsnis 4

Kalakutiena su obuoliais Žingsnis 4
Iškepkite kalakutą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Rankovę su paukščiu dėkite ant kepimo skardos. Kepkite 2,5 valandos. Supjaustykite paukštį griežinėliais ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos