Publikavimo data: 2025-08-17
Kalakutiena su paprika ir Provanso žolelėmis orkaitėje
Orkaitėje kepta kalakutiena - puikus patiekalas šventiniam stalui. Yra daug jo paruošimo variantų, pavyzdžiui, šiame recepte naudojamos Provanso žolelės ir paprika. Jos suteikia mėsai nepaprastą aromatą ir maloniai pikantišką skonį. Paprikoje yra daug vitamino C, todėl ji padeda gerinti virškinimą ir kraujotaką. O Provanso žolelėse yra daug eterinių aliejų ir vitaminų, kurie gerina apetitą ir pasižymi antibakterinėmis savybėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Peiliu kalakutienoje padarykite įpjovas ir į jas įdėkite česnakus. Mėsą iš abiejų pusių apibarstykite paprika, žolelėmis, druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Į kepimo rankovę įdėkite kalakutą, kraštus užspauskite specialiais laikikliais. Padėkite jį ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę 1 valandai. Išimkite kalakutą ir palikite jį rankovėje dar 1 valandai.
Kategorijos