Publikavimo data: 2025-08-16
Kalakutiena su paprikomis ir sūriu orkaitėje
Orkaitėje kepta kalakutiena su paprikomis ir sūriu yra paprastas ir nebrangus patiekalas, į kurį turėtų atkreipti dėmesį kiekviena šeimininkė. Šio paukščio mėsa laikoma dietine. Joje yra daugiau baltymų nei vištienoje, o riebalų, priešingai, mažiau. Troškinys, paruoštas pagal šį receptą, gaunasi labai sveikas ir apetitiškas. Daržovės ir žolelės kalakutienai suteikia sultingumo ir švelnumo, o prieskoniai ir pieno produktai - ryškaus aromato ir skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Sumaišykite rūkytą papriką, druską ir pipirus. Mišiniu apibarstykite kalakutieną ir palikite marinuotis 10 minučių.
Žingsnis 2
Kepkite kalakutieną su paprikomis ir sūriu. Į kepimo formą sudėkite marinuotą filė, paprikas ir žoleles. Supilkite grietinėlę, įberkite šiek tiek druskos ir išmaišykite. Uždenkite folija, bet ne sandariai. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-50 minučių. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, patiekalą apibarstykite tarkuotu sūriu.
Kategorijos