Publikavimo data: 2025-08-18
Kalakutiena su perlais
Iš perlinių kruopų galima pasigaminti neįprastą, bet labai skanų plovą su kalakutiena. Skirtingai nei ryžiuose, perlovkoje yra daug ląstelienos ir reto mineralo seleno. Be to, perlovkoje gausu baltymų. Perlovkos minusas yra tas, kad ją reikia ilgai virti. Norint pagreitinti šį procesą, reikia perlovką užpilti vandeniu ir pastatyti ant didelės ugnies. Užvirus perlovką galima nuimti nuo viryklės ir virti pagrindinį patiekalą.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves ir kalakutieną. Į keptuvę ar katilą įpilkite augalinio aliejaus, įkaitinkite jį, sudėkite morkas ir svogūnus. Kepkite, kol svogūnai taps skaidrūs, maždaug 5 minutes. Į daržoves sudėkite kalakutieną. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, įberkite žiros, baravykų ir ciberžolės. Išmaišykite ir kepkite kartu 1-2 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite plovą. Supilkite į keptuvę arba katilą ir užpilkite vandeniu. Jis turi apsemti kruopas. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant mažos ugnies, kol perlinė sriuba bus paruošta, maždaug 1 valandą. Pabaigoje įdėkite česnako ir leiskite skysčio pertekliui išgaruoti.
Kategorijos