Publikavimo data: 2025-08-18
Kalakutiena su perlinėmis kruopomis ir daržovėmis
Kalakutiena su perlinėmis kruopomis ir daržovėmis - sveikas ir ryškaus skonio patiekalas. Recepte naudojama kalakutienos šlaunelė, tačiau, jei norite, ją galite pakeisti vištienos šlaunele. Jei reikia paruošti dietinį patiekalą, pirmenybę teikite kalakutienos krūtinėlei. Perlovkoje yra daug ląstelienos, kurios organizmas nesuvirškina, tačiau padeda virškinimui. Ši kruopų košė yra rekordininkė pagal fosforo, kuris naudingas smegenims ir skatina medžiagų apykaitą, kiekį.
Žingsnis 1
Apkepkite kalakutieną ir šoninę. Pabarstykite kalakutienos gabalėlius druska ir pipirais ir įtrinkite juos į mėsą. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite juos aliejuje, kol paruduos. Sudėkite mėsą į atskirą indą ir uždenkite dangčiu. Šoninę lengvai apkepkite keptuvėje. Sudėkite česnaką. Po 2 minučių sudėkite prieš tai apkeptas kalakutienos filė.
Žingsnis 2
Baigkite gaminti patiekalą. Į mėsą suberkite perlines kruopas, sidrą ir vandenį. Sudėkite morkas ir troškinkite 7 minutes. Sudėkite paprikas ir troškinkite 5 minutes. Antroje keptuvėje apkepkite porus ir sudėkite juos į puodą. Supilkite žirnelius. Pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir troškinkite 15-17 minučių.
Kategorijos