Publikavimo data: 2025-08-20
Kalakutiena su pievagrybiais
Kai kurios šeimininkės mėsą ar paukštieną mieliau pakeičia tokiu produktu kaip pievagrybiai. Tačiau juos taip pat galima ruošti kartu, nes grybai puikiai dera su ta pačia kalakutiena. Be krūtinėlės filė, šiam patiekalui taip pat galite naudoti šlaunelių filė ir blauzdelės mėsą. Pievagrybiuose yra daug naudingų medžiagų, ypač riboflavino, kuris atsakingas už skydliaukės veiklą, nagų ir plaukų augimą. O džiovintuose baravykų grybuose taip pat yra hercedino, kuris naudingas sergant krūtinės angina.
Žingsnis 1
Paruoškite patiekalo ingredientus. Pievagrybius, kalakutieną ir pomidorus supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Sudėkite kalakutieną į keptuvę ir kepkite ją ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, kol mėsa pabals. Tada sudėkite pievagrybius, sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite 15 minučių. Tada sudėkite pomidorus, druską, pagardinkite apyniais ir troškinkite dar 10-15 minučių.
Kategorijos