Kalakutiena su prieskoninėmis kriaušėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Kalakutiena su prieskoninėmis kriaušėmis

Kalakutiena su aštriąja kriauše - originalus patiekalas, pasižymintis neįprastu skonių deriniu. Kriaušė suteikia mėsai sultingo ir saldaus skonio, o prieskoniai ją papildo maloniu aštrumu. Kalakutienoje yra daug vitaminų, kurie padeda stiprinti imunitetą, mažina cholesterolio kiekį ir gerina kepenų veiklą. O kriaušė skatina virškinimą ir šalina iš organizmo toksinus.
Gaminimo laikas
155 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
144 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.8/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Kalakutiena su prieskoninėmis kriaušėmis Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Puode sumaišykite obuolių actą, aitriąją papriką, obuolių sultis ir druską. Sudėkite mėsą į marinatą ir palikite 2 valandoms.

Žingsnis 2

Kalakutiena su prieskoninėmis kriaušėmis Žingsnis 2
Paskrudinkite kriaušes. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite kriaušes, pabarstykite kardamonu, cukrumi, pipirais ir druska. Kepkite kriaušes po 3 minutes iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 3

Kalakutiena su prieskoninėmis kriaušėmis Žingsnis 3
Apkepkite mėsą. Paimkite marinuotą mėsą ir kepkite ją keptuvėje 4 minutes iš abiejų pusių. Ant viršaus sudėkite kriaušes. Palikite keptuvę uždengtą dangčiu ant silpnos ugnies porai minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos