Publikavimo data: 2025-08-16
Kalakutiena su prieskoninėmis kriaušėmis
Kalakutiena su aštriąja kriauše - originalus patiekalas, pasižymintis neįprastu skonių deriniu. Kriaušė suteikia mėsai sultingo ir saldaus skonio, o prieskoniai ją papildo maloniu aštrumu. Kalakutienoje yra daug vitaminų, kurie padeda stiprinti imunitetą, mažina cholesterolio kiekį ir gerina kepenų veiklą. O kriaušė skatina virškinimą ir šalina iš organizmo toksinus.
Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Puode sumaišykite obuolių actą, aitriąją papriką, obuolių sultis ir druską. Sudėkite mėsą į marinatą ir palikite 2 valandoms.
Žingsnis 2
Paskrudinkite kriaušes. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite kriaušes, pabarstykite kardamonu, cukrumi, pipirais ir druska. Kepkite kriaušes po 3 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 3
Apkepkite mėsą. Paimkite marinuotą mėsą ir kepkite ją keptuvėje 4 minutes iš abiejų pusių. Ant viršaus sudėkite kriaušes. Palikite keptuvę uždengtą dangčiu ant silpnos ugnies porai minučių.
Kategorijos