Kalakutiena su quinoa ir grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Kalakutiena su quinoa ir grybais

Kalakutiena su kvinoja ir grybais - vienas iš skanaus, sotaus ir labai sveiko patiekalo variantų. Maistingi grūdai puikiai dera su grybais ir papildo švelnią paukščio mėsą. O kad patiekalas būtų sultingesnis, į jį dedama šviežių daržovių. Pavyzdžiui, saldžiosios paprikos. Šis kalakutienos gaminimo variantas neužima daug laiko ir kartu leidžia paruošti apetitą žadinantį patiekalą, kuriame visi ingredientai puikiai dera tarpusavyje.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
131 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (24 bal.)

Žingsnis 1

Kalakutiena su quinoa ir grybais Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Pievagrybius supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, o svogūnus ir paprikas - mažais kubeliais. Česnako skiltelę išspauskite per presą ir atidėkite į šalį. Nuo kalakutienos filė pašalinkite venas ir odos perteklių ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.

Žingsnis 2

Kalakutiena su quinoa ir grybais Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir padėkite ant ugnies, kad įkaistų. Kai aliejus įkais, sudėkite daržoves, grybus ir kalakutienos filė. Kepkite ingredientus 10 minučių, retkarčiais pamaišydami. Tada į keptuvę suberkite kvinoją ir susmulkintą česnaką. Sudedamąsias dalis užpilkite vandeniu, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Virkite patiekalą po dangčiu 15-20 minučių ant silpnos ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paukštienos patiekalai, kalakutienos patiekalai, kepsniai, įspūdingas receptas, paprastas, pietūs, vakarienė, karštieji patiekalai naujiems metams, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos