Publikavimo data: 2025-08-17
Kalakutiena su quinoa ir grybais
Kalakutiena su kvinoja ir grybais - vienas iš skanaus, sotaus ir labai sveiko patiekalo variantų. Maistingi grūdai puikiai dera su grybais ir papildo švelnią paukščio mėsą. O kad patiekalas būtų sultingesnis, į jį dedama šviežių daržovių. Pavyzdžiui, saldžiosios paprikos. Šis kalakutienos gaminimo variantas neužima daug laiko ir kartu leidžia paruošti apetitą žadinantį patiekalą, kuriame visi ingredientai puikiai dera tarpusavyje.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Pievagrybius supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, o svogūnus ir paprikas - mažais kubeliais. Česnako skiltelę išspauskite per presą ir atidėkite į šalį. Nuo kalakutienos filė pašalinkite venas ir odos perteklių ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir padėkite ant ugnies, kad įkaistų. Kai aliejus įkais, sudėkite daržoves, grybus ir kalakutienos filė. Kepkite ingredientus 10 minučių, retkarčiais pamaišydami. Tada į keptuvę suberkite kvinoją ir susmulkintą česnaką. Sudedamąsias dalis užpilkite vandeniu, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Virkite patiekalą po dangčiu 15-20 minučių ant silpnos ugnies.
Kategorijos