Publikavimo data: 2025-08-18
Kalakutiena su raudonaisiais lęšiais
Kalakutiena su raudonaisiais lęšiais - sveikas ir skanus patiekalas. Lęšiai yra vieni iš ankštinių daržovių, kurių prieš tai nereikia mirkyti vandenyje. Prieš gaminant užtenka juos tik nuplauti. Šiam patiekalui paruošti reikės kalakutienos filė. Nebūtinai reikia imti krūtinėlę, užteks ir šlaunelių mėsos. Mėsą geriau supjaustyti dideliais gabalais, kad ji būtų aiškiai matoma lęšiuose.
Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Sudėkite paukštienos gabalėlius į gilų indą. Įdėkite česnako. Druskos ir pipirų. Išmaišykite. Palikite marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir pakepinkite svogūną. Sudėkite mėsos gabalėlius. Uždarykite dangtį ir kepkite 20 minučių. Į keptuvę įpilkite 1:2 vandens. Supilkite lęšius, išmaišykite ir troškinkite, kol išvirs. Tai užtruks 15-20 minučių.
Kategorijos