Publikavimo data: 2025-08-18
Kalakutiena su raudonosiomis pupelėmis
Kalakutiena su raudonosiomis pupelėmis yra sotus, bet kartu ir dietinis patiekalas. Jis ruošiamas troškinant. Pupeles reikia 6-8 valandas mirkyti vandenyje. Jaunai kalakutienai geriau naudoti švelnesnius prieskonius - petražoles, rozmarinus, krapus, hopli-sunelius. Muskato riešutas, gvazdikėliai, kalendra, paprika, česnakas ar karis išryškins senesnio kalakuto skonį. Pomidorai ir salierų stiebai suteiks patiekalui sultingumo.
Žingsnis 1
Paruoškite patiekalo ingredientus. Supjaustykite filė mažais gabalėliais. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, tada nuplikykite šaltu vandeniu ir nulupkite odelę. Sutarkuokite juos stambia tarka. Susmulkinkite salierą ir žaliąjį svogūną. Morkas sutarkuokite per smulkia dantyta tarką.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Išmirkytas pupeles sudėkite į švarų vandenį, pasūdykite ir virkite, kol suminkštės. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir siųskite kalakutieną kepti. Po 10 minučių sudėkite pomidorus, salierus ir morkas. Pagardinkite druska, pipirais ir pabarstykite prieskoniais. Palikite troškintis 30 minučių. Pupeles perkelkite prie mėsos, uždenkite ir palikite 10 minučių pastovėti.
Kategorijos