Publikavimo data: 2025-08-18
Kalakutiena su riešutais
Kalakutiena su graikiniais riešutais - tai ne kas kita, kaip švelnios paukštienos gabalėliai, troškinti kvapniame aštriame graikinių riešutų padaže su tradiciniais gruziniškais prieskoniais, prieskoniais ir česnakais. Pirmiausia reikia išvirti kalakutieną. Jei iš karto įdėsite prieskonių, žolelių, šaknų, daržovių, sultinys pasirodys dar skanesnis ir kvapnesnis. Tada iš šio sultinio, prieskonių ir riešutų reikia paruošti padažą ir jame pasūdyti mėsos gabalėlius. Šį patiekalą taip pat galima ruošti su vištiena arba grybais.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Įdėkite kalakutieną į šaltą vandenį, užvirinkite, pašalinkite putas. Įberkite druskos ir pusvalandį virkite mėsą ant silpnos ugnies. Kai mėsa išvirs, supjaustykite kalakutieną kąsnio dydžio gabalėliais. Sultinį palikite padažui.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite graikinius riešutus, česnaką ir hmeli-suneli. Supilkite stiklinę sultinio, kruopščiai suplakite trintuvu. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, 3 min. pakepinkite svogūną. Į svogūnus sudėkite kalakutienos gabalėlius ir padažą, troškinkite ant silpnos ugnies 15 minučių.
Kategorijos