Kalakutiena su riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Kalakutiena su riešutais

Kalakutiena su graikiniais riešutais - tai ne kas kita, kaip švelnios paukštienos gabalėliai, troškinti kvapniame aštriame graikinių riešutų padaže su tradiciniais gruziniškais prieskoniais, prieskoniais ir česnakais. Pirmiausia reikia išvirti kalakutieną. Jei iš karto įdėsite prieskonių, žolelių, šaknų, daržovių, sultinys pasirodys dar skanesnis ir kvapnesnis. Tada iš šio sultinio, prieskonių ir riešutų reikia paruošti padažą ir jame pasūdyti mėsos gabalėlius. Šį patiekalą taip pat galima ruošti su vištiena arba grybais.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
179 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.85/5 (27 bal.)

Žingsnis 1

Kalakutiena su riešutais Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Įdėkite kalakutieną į šaltą vandenį, užvirinkite, pašalinkite putas. Įberkite druskos ir pusvalandį virkite mėsą ant silpnos ugnies. Kai mėsa išvirs, supjaustykite kalakutieną kąsnio dydžio gabalėliais. Sultinį palikite padažui.

Žingsnis 2

Kalakutiena su riešutais Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite graikinius riešutus, česnaką ir hmeli-suneli. Supilkite stiklinę sultinio, kruopščiai suplakite trintuvu. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, 3 min. pakepinkite svogūną. Į svogūnus sudėkite kalakutienos gabalėlius ir padažą, troškinkite ant silpnos ugnies 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paukštienos patiekalai, kalakutienos patiekalai, kepsniai, įspūdingas receptas, paprastas, pietūs, vakarienė, karštieji patiekalai naujiems metams, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos