Kalakutiena su ryžiais ir daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-02

Kalakutiena su ryžiais ir daržovėmis

Kalakutiena su ryžiais ir daržovėmis - tai indiškas plovas, kuris paprastai ruošiamas visai be mėsos, ją pakeičiant ankštinėmis daržovėmis. Jei pageidaujate, vietoj kalakutienos galima naudoti vištienos krūtinėlę. Tiek kalakutiena, tiek vištiena yra greitai paruošiamos, o jų energinė vertė yra maždaug tokia pati. Tai dietinės mėsos rūšys, kurios yra būtinos dietinėje mityboje. Su sąlyga, kad paukščiai buvo auginami geromis sąlygomis ir lesinami natūraliu pašaru.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
224 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
19 g
Alergenai: Salierai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.05/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kalakutiena su ryžiais ir daržovėmis Žingsnis 1
Paruoškite kalakutą kepti. Sumaišykite prieskonius: karį, sausą maltą imbierą, maltus juoduosius pipirus ir druską. Supilkite mišinį ant mėsos, išmaišykite ir palikite 10-15 minučių pastovėti.

Žingsnis 2

Kalakutiena su ryžiais ir daržovėmis Žingsnis 2
Išvirkite ryžius. 2 puodelius vandens ir 1 arbatinį šaukštelį druskos supilkite į puodą. Kai vanduo užvirs, supilkite nuplautas kruopas. Ryžius virkite, kol suminkštės, uždengę uždengtu dangčiu, o tada nusausinkite per sietelį. Virimo metu ryžių nemaišykite. Nusausinkite, jei ryžiai jau išvirė ir drėgmė dar nėra visiškai išgaravusi. Taikant šį metodą išvirti ryžiai su nesmulkintais grūdeliais.

Žingsnis 3

Kalakutiena su ryžiais ir daržovėmis Žingsnis 3
Apkepkite kalakutieną ir daržoves. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite kalakutienos filė su česnaku, kol mėsa pabals. Tada sudėkite svogūnus, morkas ir salierus. Viską gerai išmaišykite ir kepkite ant vidutinės ugnies po dangčiu 3-4 minutes. Nuimkite dangtį ir kepkite toliau, kol morkos suminkštės, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 4

Kalakutiena su ryžiais ir daržovėmis Žingsnis 4
Į daržovių mišinį suberkite virtus ryžius. Supilkite ryžius į kalakutieną ir išmaišykite. Įberkite 3 žiupsnelius pipirų ir likusią druską. Uždenkite dangčiu ir ant mažos ugnies virkite dar 2-3 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos