Publikavimo data: 2024-04-02
Kalakutiena su ryžiais ir daržovėmis
Kalakutiena su ryžiais ir daržovėmis - tai indiškas plovas, kuris paprastai ruošiamas visai be mėsos, ją pakeičiant ankštinėmis daržovėmis. Jei pageidaujate, vietoj kalakutienos galima naudoti vištienos krūtinėlę. Tiek kalakutiena, tiek vištiena yra greitai paruošiamos, o jų energinė vertė yra maždaug tokia pati. Tai dietinės mėsos rūšys, kurios yra būtinos dietinėje mityboje. Su sąlyga, kad paukščiai buvo auginami geromis sąlygomis ir lesinami natūraliu pašaru.
Žingsnis 1
Paruoškite kalakutą kepti. Sumaišykite prieskonius: karį, sausą maltą imbierą, maltus juoduosius pipirus ir druską. Supilkite mišinį ant mėsos, išmaišykite ir palikite 10-15 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Išvirkite ryžius. 2 puodelius vandens ir 1 arbatinį šaukštelį druskos supilkite į puodą. Kai vanduo užvirs, supilkite nuplautas kruopas. Ryžius virkite, kol suminkštės, uždengę uždengtu dangčiu, o tada nusausinkite per sietelį. Virimo metu ryžių nemaišykite. Nusausinkite, jei ryžiai jau išvirė ir drėgmė dar nėra visiškai išgaravusi. Taikant šį metodą išvirti ryžiai su nesmulkintais grūdeliais.
Žingsnis 3
Apkepkite kalakutieną ir daržoves. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite kalakutienos filė su česnaku, kol mėsa pabals. Tada sudėkite svogūnus, morkas ir salierus. Viską gerai išmaišykite ir kepkite ant vidutinės ugnies po dangčiu 3-4 minutes. Nuimkite dangtį ir kepkite toliau, kol morkos suminkštės, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 4
Į daržovių mišinį suberkite virtus ryžius. Supilkite ryžius į kalakutieną ir išmaišykite. Įberkite 3 žiupsnelius pipirų ir likusią druską. Uždenkite dangčiu ir ant mažos ugnies virkite dar 2-3 minutes.
Kategorijos