Kalakutiena su spagečiais grietinėlės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Kalakutiena su spagečiais grietinėlės padaže

Sultinga kepta kalakutiena su spagečiais švelniame grietinėlės padaže patiks visiems itališkos virtuvės gerbėjams. Papuoškite patiekalą bet kokiais žalumynais - tai gali būti bazilikų, krapų, petražolių ar kalendrų šakelės. Grietinėlę geriau vartoti 20-22 % riebumo, tačiau jei norite dietinio patiekalo, pakeiskite ją mažiau riebia. Geriau naudoti spagečius iš kietųjų kviečių, jie yra sveiki ir nepakenks jūsų figūrai. Juose taip pat yra daug vertingų mineralinių medžiagų ir vitaminų.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
240 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Kalakutiena su spagečiais grietinėlės padaže Žingsnis 1
Iškepkite kalakutą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite kalakutą. Kepkite ant vidutinės ugnies 10 minučių, kol paruduos. Įmaišykite svogūnus ir kepkite dar 5 minutes.

Žingsnis 2

Kalakutiena su spagečiais grietinėlės padaže Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Į mėsą sudėkite smulkintą česnaką, viską kartu pakepinkite 1-2 minutes ir supilkite grietinėlę. Kai grietinėlė užvirs, pasūdykite ir papipirinkite keptuvės turinį, sudėkite makaronus, viską išmaišykite ir dar 1-2 min. palaikykite ant ugnies, tada nukelkite keptuvę nuo ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paukštienos patiekalai, kalakutienos patiekalai, kepsniai, įspūdingas receptas, paprastas, pietūs, vakarienė, karštieji patiekalai naujiems metams, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos