Publikavimo data: 2025-08-20
Kalakutiena su spagečiais grietinėlės padaže
Sultinga kepta kalakutiena su spagečiais švelniame grietinėlės padaže patiks visiems itališkos virtuvės gerbėjams. Papuoškite patiekalą bet kokiais žalumynais - tai gali būti bazilikų, krapų, petražolių ar kalendrų šakelės. Grietinėlę geriau vartoti 20-22 % riebumo, tačiau jei norite dietinio patiekalo, pakeiskite ją mažiau riebia. Geriau naudoti spagečius iš kietųjų kviečių, jie yra sveiki ir nepakenks jūsų figūrai. Juose taip pat yra daug vertingų mineralinių medžiagų ir vitaminų.
Žingsnis 1
Iškepkite kalakutą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite kalakutą. Kepkite ant vidutinės ugnies 10 minučių, kol paruduos. Įmaišykite svogūnus ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Į mėsą sudėkite smulkintą česnaką, viską kartu pakepinkite 1-2 minutes ir supilkite grietinėlę. Kai grietinėlė užvirs, pasūdykite ir papipirinkite keptuvės turinį, sudėkite makaronus, viską išmaišykite ir dar 1-2 min. palaikykite ant ugnies, tada nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Kategorijos