Publikavimo data: 2025-08-17
Kalakutiena su spanguolių padažu
Kalakutiena su spanguolių padažu yra sotus, o kartu dietinis ir labai sveikas patiekalas. Kalakutiena palankiai veikia širdies ir kraujagyslių, virškinimo ir nervų sistemas. O spanguolės stiprina imunitetą ir veikia priešuždegimiškai. Kaip garnyras prie keptos kalakutienos tinka virtos bulvės arba šviežios daržovės.
Žingsnis 1
Marinuokite kalakutą. Įtrinkite kalakutienos filė pipirais, druska ir paprika. Paruoškite marinatą sumaišydami grietinę, garstyčias, pusę paruošto medaus ir česnaką. Mėsą aptepkite marinatu, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Spanguoles suberkite į sunkiasvorį puodą, supilkite likusį medų ir apelsinų sultis ir 5 min. pavirkite ant silpnos ugnies. Įdėkite žievelę ir dar minutę pavirkite. Palikite atvėsti, tada padažą iki vientisos masės suplakite mikseriu ir, jei reikia, pertrinkite per sietelį.
Žingsnis 3
Iškepkite kalakutą. Įjunkite 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Paruoštą formą ištepkite augaliniu aliejumi, įdėkite į ją kalakutą, uždenkite folija ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 50 minučių. Pasibaigus laikui, išimkite formą ir nuimkite foliją, tada įdėkite kalakutą atgal ir palikite kepti dar 10 minučių.
Kategorijos