Kalakutiena su spanguolių padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Kalakutiena su spanguolių padažu

Kalakutiena su spanguolių padažu yra sotus, o kartu dietinis ir labai sveikas patiekalas. Kalakutiena palankiai veikia širdies ir kraujagyslių, virškinimo ir nervų sistemas. O spanguolės stiprina imunitetą ir veikia priešuždegimiškai. Kaip garnyras prie keptos kalakutienos tinka virtos bulvės arba šviežios daržovės.
Gaminimo laikas
240 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
126 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.05/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Kalakutiena su spanguolių padažu Žingsnis 1
Marinuokite kalakutą. Įtrinkite kalakutienos filė pipirais, druska ir paprika. Paruoškite marinatą sumaišydami grietinę, garstyčias, pusę paruošto medaus ir česnaką. Mėsą aptepkite marinatu, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.

Žingsnis 2

Kalakutiena su spanguolių padažu Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Spanguoles suberkite į sunkiasvorį puodą, supilkite likusį medų ir apelsinų sultis ir 5 min. pavirkite ant silpnos ugnies. Įdėkite žievelę ir dar minutę pavirkite. Palikite atvėsti, tada padažą iki vientisos masės suplakite mikseriu ir, jei reikia, pertrinkite per sietelį.

Žingsnis 3

Kalakutiena su spanguolių padažu Žingsnis 3
Iškepkite kalakutą. Įjunkite 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Paruoštą formą ištepkite augaliniu aliejumi, įdėkite į ją kalakutą, uždenkite folija ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 50 minučių. Pasibaigus laikui, išimkite formą ir nuimkite foliją, tada įdėkite kalakutą atgal ir palikite kepti dar 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paukštienos patiekalai, kalakutienos patiekalai, kepsniai, įspūdingas receptas, paprastas, pietūs, vakarienė, karštieji patiekalai naujiems metams, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos