Publikavimo data: 2025-08-16
Kalakutiena su šparaginėmis pupelėmis
Kalakutiena su šparaginėmis pupelėmis - paprastas ir skanus patiekalas, puikiai tinkantis vakarienei tiems, kurie laikosi sveikos mitybos. Kalakutiena yra labai maistinga ir turi mažai cholesterolio. Grikiuose gausu krakmolo - angliavandenių, kurie maitina organizmą ir padeda gerinti virškinimą. Dėl subalansuoto skaidulų, folio rūgšties, magnio ir kalio derinio strimelinės pupelės yra gera širdies priepuolių prevencija.
Žingsnis 1
Marinuokite kalakutą. Pabarstykite kalakutieną druska ir maltais pipirais, įtrinkite paprika, džiovintomis Provanso žolelėmis ir palikite 1,5-2 val.
Žingsnis 2
Iškepkite patiekalą. Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Į formos vidurį įdėkite kalakutienos filė, o aplink ją supilkite grikius. Užpilkite karštu vandeniu ir šiek tiek pasūdykite. Kepkite patiekalą 25-30 minučių. Praėjus šiam laikui išimkite formą, sudėkite pupeles ir kepkite dar 10-15 minučių.
Kategorijos