Publikavimo data: 2025-08-19
Kalakutiena su špinatais ir grietinėlės sūriu
Įdaryti sultingu kalakutienos, špinatų ir grietinėlės-sūrio makaronų įdaru pomidorų padaže, apibarstyti tarkuotu parmezanu - beprotiškai skanus patiekalas. Kreminiuose sūriuose yra daug fosforo ir kalcio, kurie būtini sveikiems dantims ir kaulams, taip pat daugybė vitaminų. Špinatuose yra gana daug skaidulų, kurios padeda normalizuoti žarnyno veiklą, mažina cholesterolio kiekį ir kontroliuoja cukraus kiekį kraujyje.
Žingsnis 1
Paruoškite makaronų įdarą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną ir česnaką ir kepkite 3-4 minutes. Tada sudėkite kalakutieną ir pipirus ir kepkite dar 6-7 min. Perkelkite keptuvės turinį į atskirą indą ir sudėkite grietinėlės sūrį, mocarelą, 0,5 puodelio tarkuoto parmezano ir smulkintus špinatus. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite patiekalą. Užpildykite kepimo indą puse pomidorų padažo. Įdarykite makaronų kiaurasamtį įdaru ir sudėkite juos ant pomidorų padažo. Supilkite likusį padažą ir pašaukite formą į 175 laipsnių įkaitintą orkaitę 25 minutėms. Tada išimkite formą, apibarstykite indą likusia puse puodelio tarkuoto parmezano ir kepkite dar 15 minučių.
Kategorijos