Publikavimo data: 2025-08-17
Kalakutiena su sultenėmis grietinės padaže
Kalakutiena dažniau kepama arba troškinama padaže. Jei norite saldžiarūgščio skonio, naudokite džiovintus vaisius ir kepkite kalakutieną su rūgštynėmis grietinės padaže. Paimkite lengvų sultenių be sėklų, kurios yra vidutiniškai saldaus skonio. Džiovinti vaisiai yra labai sveiki. Iš tiesų - tai džiovintos vynuogės, kurios džiovinimo metu išlaiko iki 80 % visų naudingų medžiagų. Kad sultenės būtų minkštesnės, išvirkite jas verdančiame vandenyje ir prieš dėdami į patiekalą nuplaukite.
Žingsnis 1
Paruoškite patiekalo ingredientus. Kalakutienos filė supjaustykite mažais maždaug 1 cm storio gabalėliais. Morkas supjaustykite šiaudeliais arba sutarkuokite korėjietiška morkų tarka. Smulkiais kubeliais supjaustykite abrikosus. Susmulkinkite riešutus.
Žingsnis 2
Troškinkite daržoves su džiovintais vaisiais. Į keptuvę įpilkite pusę aliejaus kiekio ir 10 minučių pakepinkite morkas. Sudėkite abrikosus, pomidorų pastą ir miltus, troškinkite 5 minutes. Tada mišinį sutrinkite trintuvu.
Žingsnis 3
Paruoškite kalakutą. Supilkite likusį aliejų į puodą. Sudėkite kalakutą, pasūdykite ir virkite 10 minučių. Įpilkite pusę puodelio vandens, morkas ir abrikosus. Troškinkite apie 5 minutes. Tada sudėkite sultenes ir riešutus, išmaišykite, sudėkite grietinę ir troškinkite dar 15 minučių, kol išvirs.
Kategorijos