Publikavimo data: 2024-06-15
Kalakutiena su svarainiais
Kalakutiena laikoma lengva ir dietine, o svarainiai yra labai sveiki. Todėl kalakutiena su kvapniais svarainiais yra puikus pasirinkimas tiems, kurie laikosi sveikos mitybos arba tiesiog saugo savo figūrą. Kalakutiena turėtų būti rausvos spalvos - tai rodo optimalų baltymų ir riebalų derinį. Oda turi būti tvirta, bet ne slidi. Nepaisant to, kad kalakutienos skonis minkštas ir švelnus, iškepus ji gali tapti sausa. Todėl šiam receptui geriau naudoti kalakutienos šlaunelę.
Žingsnis 1
Iškepkite šlauneles. Sumaišykite aliejų, džiovintus svogūnus ir česnakus, druską ir pipirus. Šiuo mišiniu įtrinkite mėsą. Sudėkite šlauneles į formą ir pašaukite į 170 laipsnių temperatūros orkaitę 30 minučių.
Žingsnis 2
Į šlauneles sudėkite svarainius. Sudėkite svarainius į dubenį, įpilkite medaus, cukraus ir druskos. Gerai išmaišykite. Išimkite kalakutienos šlauneles iš orkaitės ir sudėkite svarainius. Palikite kepti dar 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Išimkite paruoštą patiekalą iš orkaitės. Atskirai sudėkite šlauneles, uždenkite folija ir leiskite joms atvėsti. Iš pelėsių nuspauskite sultis ir užpilkite jas ant kalakutienos. Ant kalakutienos uždėkite svarainių.
Kategorijos