Publikavimo data: 2025-08-18
Kalakutiena su terijakio padažu
Terijakio padaže marinuota kalakutiena ant stalo išsiskiria ne tik patrauklia išvaizda, bet ir ryškiu skoniu. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad patiekalas yra sudėtingai pagaminamas, tačiau iš tikrųjų viskas yra daug paprasčiau. Marinatą galite paįvairinti pusės apelsino sultimis. Patį terijakio padažą galima pasigaminti patiems, tačiau, kad būtų patogiau ir greičiau, pirkite jau paruoštą parduotuvėje. Kalakutiena su terijakio padažu dera su įvairiais garnyrais ir šviežiomis daržovėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite terijakio padažą, kubeliais pjaustytą svogūną, smulkintą česnaką ir druską.
Žingsnis 2
Paruoškite kalakutą. Pastatykite keptuvę ant ugnies, supilkite alyvuogių aliejų ir sudėkite mėsos gabalėlius. Ant didelės ugnies kepkite kalakutieną, kol taps traški. Tada sumažinkite ugnį iki silpnos ir supilkite padažą. Kepkite 20 minučių, kartais pamaišydami kalakutieną. Tada įpilkite medaus ir, jam ištirpus, nukelkite kalakutieną nuo ugnies.
Kategorijos