Kalakutiena su terijakio padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Kalakutiena su terijakio padažu

Terijakio padaže marinuota kalakutiena ant stalo išsiskiria ne tik patrauklia išvaizda, bet ir ryškiu skoniu. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad patiekalas yra sudėtingai pagaminamas, tačiau iš tikrųjų viskas yra daug paprasčiau. Marinatą galite paįvairinti pusės apelsino sultimis. Patį terijakio padažą galima pasigaminti patiems, tačiau, kad būtų patogiau ir greičiau, pirkite jau paruoštą parduotuvėje. Kalakutiena su terijakio padažu dera su įvairiais garnyrais ir šviežiomis daržovėmis.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
197 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (24 bal.)

Žingsnis 1

Kalakutiena su terijakio padažu Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite terijakio padažą, kubeliais pjaustytą svogūną, smulkintą česnaką ir druską.

Žingsnis 2

Kalakutiena su terijakio padažu Žingsnis 2
Paruoškite kalakutą. Pastatykite keptuvę ant ugnies, supilkite alyvuogių aliejų ir sudėkite mėsos gabalėlius. Ant didelės ugnies kepkite kalakutieną, kol taps traški. Tada sumažinkite ugnį iki silpnos ir supilkite padažą. Kepkite 20 minučių, kartais pamaišydami kalakutieną. Tada įpilkite medaus ir, jam ištirpus, nukelkite kalakutieną nuo ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paukštienos patiekalai, kalakutienos patiekalai, kepsniai, įspūdingas receptas, paprastas, pietūs, vakarienė, karštieji patiekalai naujiems metams, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos