Kalakutiena su tuno filė ir kaparėlių padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Kalakutiena su tuno filė ir kaparėlių padažu

Kalakutiena su tuno ir kaparėlių padažu - skanus, sotus ir labai aromatingas patiekalas. Karamelizuota kalakutiena su rausva plutele puikiai dera su subtiliu padažu, į kurį įeina konservuota žuvis ir rūgštūs bei aštrūs kaparėliai. Patiekalo gaminimas nėra sudėtingas procesas, nors ir reikalauja daug laiko. Įspūdingesniam patiekalo serviravimui naudojama lenta, ant kurios mėsa išdėliojama su padažu. Toks patiekalo dekoravimo variantas padaro jį daug įdomesnį ir originalesnį.
Gaminimo laikas
85 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
210 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.13/5 (30 bal.)

Žingsnis 1

Kalakutiena su tuno filė ir kaparėlių padažu Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Kalakutienos filė sudėkite į dubenį, suberkite druską, pipirus ir 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus. Įkaitinkite sausą keptuvę ir sudėkite mėsą. Kepkite kalakutieną iš abiejų pusių, kol paruduos. Kai filė iškeps, sudėkite ją atgal į dubenėlį, apšlakstykite medumi ir sudėkite atgal į keptuvę. Mėsą karamelizuokite 4-5 minutes.

Žingsnis 2

Kalakutiena su tuno filė ir kaparėlių padažu Žingsnis 2
Iškepkite kalakutą. Suvyniokite išvirtą mėsą į foliją ir palikite 30-40 minučių. Tada filė supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite vienu sluoksniu ant pergamentinio popieriaus lapo. Kalakutieną uždenkite kitu pergamentinio popieriaus lakštu. Tada filė dėkite ant grilio keptuvės ir apkepkite ją iš abiejų pusių nepridėdami aliejaus.

Žingsnis 3

Kalakutiena su tuno filė ir kaparėlių padažu Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Į atskirą dubenį įdėkite 1 kiaušinio trynį ir 3 baltymus. Įdėkite garstyčių ir druskos pagal skonį. Po to ingredientus suplakite mikseriu, palaipsniui į dubenį supilkite alyvuogių aliejų. Tada į mišinį sudėkite žuvį, kaparėlius ir smulkintą kalendrą. Vėl suplakite padažą, kad jis taptų vientisas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paukštienos patiekalai, kalakutienos patiekalai, kepsniai, įspūdingas receptas, paprastas, pietūs, vakarienė, karštieji patiekalai naujiems metams, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos