Kalakutiena su tuno padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Kalakutiena su tuno padažu

Kalakutienos ir tuno padažas - skanus ir labai sveikas derinys. Tunas turi daug sveikų omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių, taip pat geležies ir magnio. Tuno vartojimas stiprina kraujagyslių sieneles, padeda mažinti cholesterolio kiekį, saugo nuo demencijos. Tunas išsiskiria puikiu skoniu. Iš jo pagamintas padažas puikiai tinka prie mėsos patiekalų. Rinkdamiesi konservus įsitikinkite, kad į jų sudėtį įeina tik žuvis, druska ir aliejus.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
246 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Kalakutiena su tuno padažu Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Sumaišykite žuvį, česnaką, majonezą ir kaparėlius. Viską suplakite trintuvu. Sudėkite sūrį ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Kalakutiena su tuno padažu Žingsnis 2
Paruoškite kalakutą. Kalakutienos filė iš abiejų pusių pagardinkite druska, pipirais ir raudonėliais. Įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų ir kepkite filė iš abiejų pusių apie 2 min. Įpilkite daugiau aliejaus, sudėkite saulėje džiovintus pomidorus ir įpilkite 50 ml vandens. Troškinkite 20 minučių. Likus kelioms minutėms iki filė paruošimo, įpilkite dar 30 ml vandens.

Žingsnis 3

Kalakutiena su tuno padažu Žingsnis 3
Baigkite gaminti patiekalą. Supjaustykite kalakutieną griežinėliais ir užpilkite padažu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paukštienos patiekalai, kalakutienos patiekalai, kepsniai, įspūdingas receptas, paprastas, pietūs, vakarienė, karštieji patiekalai naujiems metams, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos