Publikavimo data: 2025-08-17
Kalakutiena su tuno padažu
Kalakutienos ir tuno padažas - skanus ir labai sveikas derinys. Tunas turi daug sveikų omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių, taip pat geležies ir magnio. Tuno vartojimas stiprina kraujagyslių sieneles, padeda mažinti cholesterolio kiekį, saugo nuo demencijos. Tunas išsiskiria puikiu skoniu. Iš jo pagamintas padažas puikiai tinka prie mėsos patiekalų. Rinkdamiesi konservus įsitikinkite, kad į jų sudėtį įeina tik žuvis, druska ir aliejus.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Sumaišykite žuvį, česnaką, majonezą ir kaparėlius. Viską suplakite trintuvu. Sudėkite sūrį ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite kalakutą. Kalakutienos filė iš abiejų pusių pagardinkite druska, pipirais ir raudonėliais. Įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų ir kepkite filė iš abiejų pusių apie 2 min. Įpilkite daugiau aliejaus, sudėkite saulėje džiovintus pomidorus ir įpilkite 50 ml vandens. Troškinkite 20 minučių. Likus kelioms minutėms iki filė paruošimo, įpilkite dar 30 ml vandens.
Žingsnis 3
Baigkite gaminti patiekalą. Supjaustykite kalakutieną griežinėliais ir užpilkite padažu.
Kategorijos