Publikavimo data: 2025-08-17
Kalakutiena su vaisiais
Kalakutiena dera su vaisiais, ypač saldžiarūgščiais, pavyzdžiui, obuoliais, apelsinais ir ananasais. Pagal šį receptą iškepta kalakutiena taps vakarienės puošmena ir visus sužavės savo skoniu. Įdomu tai, kad vaisiai ir uogos vienodai gerai papildo ir riebią mėsą, ir visiškai liesą krūtinėlę. Pirmuoju atveju dėl vaisių rūgščių ir fermentų gebėjimo neutralizuoti riebalus, o antruoju - dėl vaisių sultingumo net sausiausia mėsa tampa minkšta.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Supilkite obuolių, apelsinų ir ananasų sultis į puodą, užvirinkite ir virkite, kol skysčio sumažės perpus. Ištirpinkite krakmolą vandenyje ir plona srovele supilkite į padažą nuolat maišydami.
Žingsnis 2
Paruoškite kalakutą. Kol verda padažas, keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sviestą. Kepkite kalakutieną 8 minutes ant vidutinės ugnies, reguliariai maišydami. Sudėkite svogūnus, česnakus ir pipirus, išmaišykite ir kepkite 5 minutes. Sudėkite vaisius ir troškinkite dar 5 minutes. Supilkite padažą ir 10 minučių troškinkite ant silpnos ugnies.
Kategorijos