Kalakutiena su vaisiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Kalakutiena su vaisiais

Kalakutiena dera su vaisiais, ypač saldžiarūgščiais, pavyzdžiui, obuoliais, apelsinais ir ananasais. Pagal šį receptą iškepta kalakutiena taps vakarienės puošmena ir visus sužavės savo skoniu. Įdomu tai, kad vaisiai ir uogos vienodai gerai papildo ir riebią mėsą, ir visiškai liesą krūtinėlę. Pirmuoju atveju dėl vaisių rūgščių ir fermentų gebėjimo neutralizuoti riebalus, o antruoju - dėl vaisių sultingumo net sausiausia mėsa tampa minkšta.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
111 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.83/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Kalakutiena su vaisiais Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Supilkite obuolių, apelsinų ir ananasų sultis į puodą, užvirinkite ir virkite, kol skysčio sumažės perpus. Ištirpinkite krakmolą vandenyje ir plona srovele supilkite į padažą nuolat maišydami.

Žingsnis 2

Kalakutiena su vaisiais Žingsnis 2
Paruoškite kalakutą. Kol verda padažas, keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sviestą. Kepkite kalakutieną 8 minutes ant vidutinės ugnies, reguliariai maišydami. Sudėkite svogūnus, česnakus ir pipirus, išmaišykite ir kepkite 5 minutes. Sudėkite vaisius ir troškinkite dar 5 minutes. Supilkite padažą ir 10 minučių troškinkite ant silpnos ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paukštienos patiekalai, kalakutienos patiekalai, kepsniai, įspūdingas receptas, paprastas, pietūs, vakarienė, karštieji patiekalai naujiems metams, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos