Kalakutiena su voveraitėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Kalakutiena su voveraitėmis

Švelnią kalakutieną raudonajame vyne patiekite šiltą arba karštą. Kad patiekalas būtų dar gardesnis, jį gardinkite daržovių salotomis. Daržoves supjaustykite, sumaišykite nedideliame dubenėlyje ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
195 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.71/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Kalakutiena su voveraitėmis Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Į keptuvę įdėkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto ir ištirpinkite ant vidutinės ugnies. Kol sviestas tirpsta, paruoškite mėsą. Į lėkštę suberkite miltus, įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite. Gautame mišinyje apvoliokite kiekvieną filė gabalėlį. Tada dėkite kalakutieną ant įkaitintos keptuvės ir apkepkite iš abiejų pusių, kol apskrus. Perkelkite filė į popieriniais rankšluosčiais išklotą lėkštę.

Žingsnis 2

Kalakutiena su voveraitėmis Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į keptuvę, kurioje prieš tai virė mėsa, sudėkite supjaustytas daržoves. Kelias minutes pakepinkite ingredientus, retkarčiais pamaišydami. Tada į keptuvę sudėkite grybus ir dar šiek tiek sviesto. Kepkite ingredientus, kol visiškai išgaruos skystis. Galiausiai į keptuvę supilkite grietinėlę, įberkite druskos, pipirų, petražolių ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Kalakutiena su voveraitėmis Žingsnis 3
Baigti gaminti. Į keptuvę su grybais ir daržovėmis sudėkite anksčiau iškeptą kalakutienos filė. Palikite patiekalą ant ugnies dar kelioms minutėms, kad padažas visiškai sutirštėtų, tada nuimkite nuo viryklės ir palikite atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paukštienos patiekalai, kalakutienos patiekalai, kepsniai, įspūdingas receptas, paprastas, pietūs, vakarienė, karštieji patiekalai naujiems metams, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos