Publikavimo data: 2025-08-20
Kalakutiena su voveraitėmis
Švelnią kalakutieną raudonajame vyne patiekite šiltą arba karštą. Kad patiekalas būtų dar gardesnis, jį gardinkite daržovių salotomis. Daržoves supjaustykite, sumaišykite nedideliame dubenėlyje ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Į keptuvę įdėkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto ir ištirpinkite ant vidutinės ugnies. Kol sviestas tirpsta, paruoškite mėsą. Į lėkštę suberkite miltus, įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite. Gautame mišinyje apvoliokite kiekvieną filė gabalėlį. Tada dėkite kalakutieną ant įkaitintos keptuvės ir apkepkite iš abiejų pusių, kol apskrus. Perkelkite filė į popieriniais rankšluosčiais išklotą lėkštę.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į keptuvę, kurioje prieš tai virė mėsa, sudėkite supjaustytas daržoves. Kelias minutes pakepinkite ingredientus, retkarčiais pamaišydami. Tada į keptuvę sudėkite grybus ir dar šiek tiek sviesto. Kepkite ingredientus, kol visiškai išgaruos skystis. Galiausiai į keptuvę supilkite grietinėlę, įberkite druskos, pipirų, petražolių ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Į keptuvę su grybais ir daržovėmis sudėkite anksčiau iškeptą kalakutienos filė. Palikite patiekalą ant ugnies dar kelioms minutėms, kad padažas visiškai sutirštėtų, tada nuimkite nuo viryklės ir palikite atvėsti.
Kategorijos